Tærtebund:
150 g hvedemel
100 g koldt smør
3 spsk flormelis
1 æggeblomme
Fyld:
½ kg friske jordbær
½-1 brev kagecreme
1 lille glas ribsgele eller andet gele
80-100 g mørk chokolade
Tilbehør:
Flødeskum eller cremefraiche
Bagetid 20-25 min. ved 200°C.
Smuldr smørret i melet.
Tilsæt sukker og saml dejen let med æggeblomme.
Stil dejen koldt i ca. 1 time.
Tryk eller rul dejen ud i en tærteform.
Bag tærten til den er gylden og læg chokoladestykker på den varme bund, når tærten er taget ud.
Smør chokoladen ud når den er smeltet.
Lad bunden stå til dagen efter eller nogen timer.
Smør kagecreme på bunden og læg halverede jordbær oven på.
Smelt geléen til den er tyktflydende.
Rør den igennem og pensl den over frugten.
Sæt tærten koldt, til geleen igen er stiv.
Serveres med flødeskum eller cremefraiche.