1 dl rundkornede ris
2 dl vand
½ tsk salt
reven skal af ½ citron
5 dl mælk
½ g safran
1 sukkerknald
1 ½ dl piskefløde
1 dl rosiner
½ dl fint hakkede mandler
2 spsk sukker
3 æg
smør eller margarine til formen
Bland risgryn, vand, salt og citronskal i en kasserolle. Lad det koge under låg over svag varme i 10 min.
Tilsæt mælken og rør rundt. Lad grøden simre og under låg i ca 30 min uden omrøring. Lad den køle og rør i den nu og da.
Stød safranen i en morter med en sukkerknald. Bland fløde og safran og rør det i grøden sammen med rosiner, mandler og sukker. Del æggene og bland æggeblommerne i grøden.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i grøden. Hæld blandingen i en smurt ovnfast form og bag den ved 200º i ca 25 min, til overfladen er gylden. Lad buddingen køle og drys med lidt sukker inden serveringen.