4 pers.
4 figner
30 g brun farin
2-3 cl pernod
4 spsk cremefraiche 38%
skal af 1 lime
Figenchip:
figner
mandelflager
100 g sukker
100g smør
½ spsk sirup
30 g hakkede mandler
65 g hvedemel
Sving de 4 delte figner på en pande med 30 g smeltet brun farin og 2-3 cl pernod - blot til det lige er kogt op.
Blend sammen med 4 spsk kold cremefraiche 38% i ca. 30 sek. og riv skal af 1 lime i (1 tsk ). Fyld i dessertskålene, stil dem køligt til servering.
Figenchip:
Skær frisk figen i tynde skiver og drys dem med sukker.
Bag dem i ovnen 30-40 min. ved 100º.
Drys, mandelflager, 100 g sukker, 100g smør, ½ spsk sirup, 30 g hakkede mandler og 65 g hvedemel blendes til en jævn masse og rulles i bagepapir og lægges på frost i 2-3 timer.
Skær rullen i tynde skiver og bag skiverne på en bageplade i 8 min. ved 200ºC til de er gyldne. Lad dem blive kolde.