Foreller i fad
4 porrer
1 peberfrugt
smør eller margarine
salt og peber
1 laurbærblad
4 foreller - eventuelt frosne
2 spsk citronsaft
2 dl tør hvidvin
Tilbehør: kogte kartofler
*
Skær porrerne i tykke skiver og peberfrugten i strimler og lad det snurre i 2 spsk fedtstof uden at tage farve.
Tilsæt 2 spsk vand.
Fordel halvdelen i smurt, ildfast fad, drys med salt og peber samt laurbærblad og læg forellerne over.
Dryp med citronsaft og dæk med resten af grønsagsblandingen.
Hæld vinen ved og læg låg eller alufolie over fadet.
Stil fadet i en 225°C varm ovn i ca. 35 minutter.
Abrikos-ris-kage
3 lagkagebunde
10 spsk sherry
50 g grødris
1 tsk smør
1 knsp salt
2,5 dl piskefløde
1 spsk sukker
2 dl abrikosmos - se Tillæg
flødeskum
*
Dryp lagkagebundene godt med sherry.
Skyl risen og kom den sammen med smørret i 1¾ dl vand.
Læg låg over og lad det koge for meget, meget svag varme i ca. ½ time.
Rør salt i og lad grøden blive kold.
Vend den meget stiftpiskede fløde samt sukker i grøden.
Læg lagkagebundene sammen med halvdelen af abrikosmosen samt risen - og bred resten af abrikosmosen på kagens overflade.
Pynt langs kanten med flødeskum.
Lad kagen trække mindst 1 time inden serveringen.