Djævle-gryde
2 løg
500 g skært oksekød
1 spsk (oliven)olie
1 spsk smør eller margarine
2 fed hvidløg salt
¼ tsk tørret, knust koriander
1 dl koncentreret tomatpuré
1 dl tør hvidvin
1 spsk kryddereddike
klippet persille
Tilbehør: Kartoffelmos - se Tillæg eller flute og salat
*
Hak løgene og skær kødet i terninger.
Brun begge dele i en blanding af olie og smør eller margarine og tilsæt de knuste hvidløgsfed.
Drys med salt og koriander og vend det et par minutter.
Bland tomatpuré, hvidvin og eddike og spæd det ved.
Læg låg over og lad retten snurre i ca. 1 time.
Smag om nødvendigt til med mere salt og server retten med et drys persille.
Server kartoffelmos eller flute og salat til.
Ymerrand med hindbær
10 blade husblas
2 dl hindbærsaft
8 dl ymer
25 g smuttede, revne mandler
1 pakke dybfrosne hindbær
Tilbehør: småkager eller makroner
*
Læg husblassen i blød i 10 minutter og smelt den i vandbad i lidt af hindbærsaften.
Si den over i den øvrige saft og bland det med ymer og mandler.
Fyld blandingen i en randform, der er smurt med en anelse neutral olie, og stil den i køleskabet et par timer.
Vend randen ud på serveringsfadet og fyld den med knapt optøede hindbær.
Server småkager eller makroner til.