6 zapallitos (runde squash)
½ dl olie eller smør
1 mellemstort hakket løg
1 hakket grøn peberfrugt
1 hakket hvidløgsfed
250 g champignon i skiver
½ tsk timian
3 flåede og hakkede tomater
1 ½ dl grønsagsbouillon
2 spsk tør hvidvin
salt, peber
4 dl kogte ris
1 ½ dl revet cheddarost
Skær lågene af de 6 zapallitos, tag kernerne ud, gnid frugterne indvendigt med salt og peber og læg dem med bunden i vejret i en lille bradepande med vand i bunden, læg lågene ved siden af.
Sæt dem i ovnen ved 190ºC, til de er møre, og si væden fra.
Varm olien op i en gryde og svits løg, peberfrugt, hvidløg og champignon, indtil løget er klart.
Tilsæt tomater, timian, bouillon og vin og lad det simre uden låg, til væden er kogt næsten ind.
Smag evt. til med salt og peber, bland det godt med de kogte ris og fyld blandingen i de afdryppede zapallitos.
Drys med revet ost og stil dem i ovnen, til osten er smeltet.
Serveres med lågene på.