1 lammebov, ca. 2 ½ kg
4 skalotteløg eller 2 almindelige løg
6 fed hvidløg
1 gulerod, skrællet og skåret halvt over
½ l. kogende vand
en håndfuld friskhakket mynte
1 granatæble
Forvarm ovnen til 140/170ºC.
Brun lammeboven med fedtsiden nedad i en bradepande og tag den op igen.
Steg grønsagerne i et par minutter og hæld vandet i bradepanden.
Læg lammeboven i bradepanden med fedtsiden opad.
Drys med masser af salt.
Bring det hele i kog, dæk det med alufolie og sæt det i ovnen. Lammeboven skal steges i 5 timer ved 170ºC eller i 12 timer ved 140ºC.
Tag lammeboven ud, en time før den skal spises.
Kødet skal trevles med en gaffel.
Skær granatæblet halvt over og slå kernerne ud af den ene halvdel med en træske.
Pres saften af den anden halvdel ud over kødet og drys med mynte.
Salaten skal serveres lun.