25 g smør
1 skinkemignon (ca. 400 g)
½ dl vand
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Mos af jordskokker:
500 g skrællede jordskokker
1 liter vand
2 porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
1 frisk mild rød chilipeber
2 dl Karoline's MiniFraiche 5%
25 g smør
¾ tsk groft salt
Bagte kartofler:
1 kg skrællede kartofler i halve
¾ liter vand
1 tsk groft salt
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
Brun skinkemignonen på alle sider (ca. 3 min. i alt).
Tilsæt vand og drys med salt og peber.
Steg kødet ved svag varme og under låg i ca. 19 min. - vend kødet af og til.
Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur.
Den skal være ca. 65°C. Hold kødet varmt.
Mos af jordskokker:
Skær jordskokkerne i grove tern og kom dem i en gryde med kogende vand.
Kog jordskokkerne ved svag varme og under låg i ca. 18 min.
Tilsæt porrer og kog i yderligere ca. 1 min.
Flæk chilipeberen og fjern kernerne - under rindende vand og med en spids kniv. Hak chilipeberen fint (ca. 1 spsk).
Man kan ikke se på en chili om den er stærk eller mild – så smag på den.
Lad jordskokker og porrer dryppe af i et dørslag.
Kom grønsagerne tilbage i gryden sammen med minifraiche, chili, smør og salt. Mos blandingen groft og varm mosen igennem. Smag til.
Bagte kartofler: Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir - med skærefladen opad og drys med salt.
Bag kartoflerne midt i ovnen ca. 25 min. ved 250°C, til de er gyldne.
Ikke fryseegnet