#
Kødsauce:
2 spsk smør og olie
400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
4 finthakkede løg (ca. 200 g)
5 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g)
2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g)
1 spsk sukker
21/2 tsk groft salt
friskkværnet peber
12 forkogte lasagneplader (ca. 200 g)
½ liter Karolines Køkken mornaysauce 5%
50 g Karolines Køkken pasta- & gratineringsost
21/2 spsk rasp
Tilbehør:
300 g grøn salat
240 g landbrød
*
Kødsauce: Varm smør- & rapsolien i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune.
Svits kødet i ca. 2 min., til det smuldrer og skifter farve.
Tilsæt løg og svits i ca. 2 min.
Tilsæt bladselleri og svits i yderligere ca. 2 min.
Tilsæt resten af ingredienserne og kog saucen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. Smag kødsaucen til.
Del kødsaucen i 4 portioner og lasagnepladerne i 3 portioner.
Læg først en portion kødsauce i et smurt, ovnfast fad (ca. 5 x 19 x 31 cm).
Hæld ca. 1 ¼ dl MornaySauce over.
Dæk med en portion lasagneplader.
Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med MornaySauce.
Drys ost og rasp over og bag lasagnen midt i ovnen ca 35 min. ved 200°C.
Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
Tips: Forkogte lasagneplader kan købes. Fryseegnet: Nej