Logo

Lasagne Græsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lasagne Græsk

Spinat, fetaost og oliven forvandler denne italienske klassiker til en græsk favorit. Oregano og mynte giver ekstra kolorit på smagen

• Denne ret indeholder gode kulhydrater. • Anvend fetaost med lavt fedtindhold.

Forberedelse 25 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Lasagne græsk

250 g hakket oksekød

9 lasagneplader

2 spsk olie

300 g frossen, hakket spinat

1 løg

salt og peber

250 g ricottaost

½ dl smuldret fetaost

10 sorte oliven i skiver

3 spsk hakket, frisk mynte

1 dåse (400 g) passerede tomater

 

* Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 200 °C.

Smør et ovnfast fad med 1 spsk olie og stil til side.

Optø spinaten og lad den dryppe af.

Pil løget og hak det fint.

Kog lasagnepladerne efter pakkens anvisninger.

 

2 Opvarm 1 spsk olie på en pande.

Tilsæt kød og løg og brun i 5 min. under omrøring.

Smag til med salt og peber.

Hæld blandingen ud på et stykke køk- kenrulle.

 

3 Bland spinat, ricottaost, fetaost, oliven og 2 spsk mynte, i en skål.

Hæld 1 dl passerede tomater i bunden af det smurte fad.

Drys med salt og peber.

Læg 3 lasagneplader på.

 

4 Bred et tyndt lag spinatblanding over pladerne.

Læg et lag kød ovenpå spinatblandingen og top med ½ dl passerede tomater.

Salt og peber.

Lav flere lag, til alt er brugt.

5 Dæk med folie og tilbered i ovnen ca. 30 min.

Drys resten af mynten over og server.

 

Tips & råd

 

Lasagne Græsk

Hakket lammekød er et godt alternativ til hakket oksekød, det forstærker desuden det græske præg. I Grækenland bruges der ofte hakket lam.

 

Lasagne Græsk

I dag findes der forkogte lasagneplader. Når du bruger dem, forkorter du tilberedningstiden.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 544 = kJ 2284

Kulhydrat 37 g Protein 27 g Fedt 32 g (53%) Fibre 3 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.266 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her