Logo

Skinkemignon og lun rødbedesalat med spelt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinkemignon og lun rødbedesalat med spelt

Lun rødbedesalat:

680 g rødbeder gerne små

10 dl vand

1 tsk groft salt

1 dl krydret mayonnaise fx Miracle Whip

2 spsk grov sennep

0,5 dl fintrevet frisk peberrod

¼ tsk groft salt

friskkværnet peber

6 dl vand

1 tsk groft salt

4 dl parboiled spelt (ca. 320 g)

 

1 skinkemignon (ca. 400 g)

10 g smør

½ tsk groft salt

friskkværnet peber

0,5 dl vand

10 dl skyllede rødbedeblade (ca. 50 g)

100 g forårsløg i tynde ringe 

 

Lun rødbedesalat:

Skyl rødbederne og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt.

Kog rødbederne ved svag varme, under låg i ca. 40 min. eller til de er møre. Rør mayonnaise sammen med sennep, peberrod, salt og peber.

Hæld vandet fra rødbederne og brus dem over med koldt vand.

Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen.

Skær rødbederne i mindre stykker og vend dem sammen med dressingen. Smag til.

Bring imens vand og salt i kog og kog speltkernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.

Tag gryden af varmen og lad kernerne trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

 

Skinkemignon: Fjern eventuelle hinder fra skinkemignonen.

Lad smørret blive gyldent i en gryde.

Brun kødet på alle sider (2 min. i alt). Drys med salt og peber og tilsæt vand.

Steg skinkemignonen ved svag varme og under låg ca. 20 min. - vend kødet af og til.

Mål efter ca. 15 min., med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 65°C. Steg evt. skinkemignonen færdig de sidste 5 min. Tag kødet op og hold det varmt.

Kog stegeskyen ind til der er ca. ½ dl tilbage. Si skyen og smag den til.

 

Ved serveringen: Skær kødet i skiver og anret det på tallerkener sammen med speltkerner, rødbedeblade, rødbedesalat og forårsløg. Dryp kødet med skyen.

Fryseegnet: Ikke afprøvet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.128 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her