Logo

Skinkemignon og lun linsesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinkemignon og lun linsesalat

3,5 dl yoghurt naturel

¼ tsk sukker

½ tsk groft salt

friskkværnet peber

2,5 dl grønne linser, fx fra Puy (ca. 200 g)

5 dl grønsagsbouillon

8 skiver bacon (ca. 150 g)

25 g smør

2 skinkemignoner (a ca. 300 g)

½ tsk groft salt

2 dl vand

1 skrællet moden mangofrugt i små stykker (ca. 200 g)

1,5 liter romainesalat i strimler (ca. 250 g)

Tilbehør: 240 g landbrød

 

Vend yoghurt, sukker, salt og peber sammen i en skål og stil dressingen tildækket i køleskabet i ½ time. Smag til.

Skyl linserne godt. Kog dem i bouillon ved svag varme og under låg i 18 min. eller til de er møre. Lad linserne dryppe af i en sigte.

Steg baconen.

Lad smørret blive gyldent i en pande.

Brun skinkemignonerne i 2 min. - brun dem på alle sider.

Drys med salt og tilsæt vand.

Steg kødet ved svag varme og under låg (eller alufolie) i 20 min. - vend kødet af og til.

Tag skinkemignonerne op og lad dem hvile tildækket i 10 min.

Kog stegeskyen ind ved kraftig varme til der er 1 dl.

Kom de kogte linser i stegeskyen og bring det i kog.

Knæk baconen i stykker og vend dem lynhurtigt i linserne sammen med mango. Tag panden af varmen og vend romainesalaten i.

Spis den lune salat med kød, dressing og brød.

 

Tips: I stedet for skinkemignon kan du bruge kalkunbryst. Hvis du bruger et stegetermometer, skal du stege til en centrumstemperatur på 70°. Det gælder både kalkunbryst og skinkemignon.

Fryseegnet: Nej.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.309 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her