3,5 dl yoghurt naturel
¼ tsk sukker
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2,5 dl grønne linser, fx fra Puy (ca. 200 g)
5 dl grønsagsbouillon
8 skiver bacon (ca. 150 g)
25 g smør
2 skinkemignoner (a ca. 300 g)
½ tsk groft salt
2 dl vand
1 skrællet moden mangofrugt i små stykker (ca. 200 g)
1,5 liter romainesalat i strimler (ca. 250 g)
Tilbehør: 240 g landbrød
Vend yoghurt, sukker, salt og peber sammen i en skål og stil dressingen tildækket i køleskabet i ½ time. Smag til.
Skyl linserne godt. Kog dem i bouillon ved svag varme og under låg i 18 min. eller til de er møre. Lad linserne dryppe af i en sigte.
Steg baconen.
Lad smørret blive gyldent i en pande.
Brun skinkemignonerne i 2 min. - brun dem på alle sider.
Drys med salt og tilsæt vand.
Steg kødet ved svag varme og under låg (eller alufolie) i 20 min. - vend kødet af og til.
Tag skinkemignonerne op og lad dem hvile tildækket i 10 min.
Kog stegeskyen ind ved kraftig varme til der er 1 dl.
Kom de kogte linser i stegeskyen og bring det i kog.
Knæk baconen i stykker og vend dem lynhurtigt i linserne sammen med mango. Tag panden af varmen og vend romainesalaten i.
Spis den lune salat med kød, dressing og brød.
Tips: I stedet for skinkemignon kan du bruge kalkunbryst. Hvis du bruger et stegetermometer, skal du stege til en centrumstemperatur på 70°. Det gælder både kalkunbryst og skinkemignon.
Fryseegnet: Nej.