10 g smør
1 skinkemignon (ca. 400 g)
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 ½ dl vand
¼ liter Karolines Køkken mornaysauce 5%
1 tsk lys saucejævner
Æble-sellerisalat:
1 ½ spsk friskpresset citronsaft
2 æbler, fx ingrid marie (ca. 325 g)
¼ knoldselleri (ca. 450 g)
5 spsk æblegelé
½ tsk groft salt
3 spsk grofthakket bredbladet persille
Tilbehør: 1 kg kogte små kartofler med skræl
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Drys kødet med salt og peber.
Brun skinkemignonen på alle sider ca. 3 min. i alt.
Tilsæt vand og MornaySauce og braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - vend kødet af og til.
Kødets centrumstemperatur skal være ca. 65°C på et stegetermometer.
Tag skinkemignonen op og hold den varm.
Bring saucen i kog.
Tag panden af varmen og drys saucejævner i under omrøring.
Lad saucen koge ved svag varme, stadig under omrøring, i ca 1 min. Smag til.
Æble-sellerisalat: Kom imens citronsaft i en skål.
Del æblerne i hver 6 både. Fjern stilk, blomst og kernehus.
Skær hver æblebåd i tynde skiver, vend efterhånden æbleskiverne i citronsaften.
Skræl sellerien og skær den i tynde stave, vend også dem i citronsaften.
Tilsæt æblegelé og salt og vend godt rundt.
Stil salaten tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.
Anret æble-sellerisalat i skåle og drys med persille.
Tips: At braisere vil sige at koge kød langsomt ved svag, fugtig varme og med en lille væskemængde. Brug en tykbundet gryde med tætsluttende låg.
Ikke fryseegnet