En cremet rød sauce med peberfrugt og chili er et udsøgt
tilbehør til en grillet laksekotelet.
• Fedt fra fisk mindsker kolesterolindholdet i blodet. Luksusmad.
• Saucen laves af magre ingredienser og er derfor fattig på
kalorier.
Forberedelse 15 min. + afkøling Tilberedning 5-6 min.
# Råvarer til Laks med pebersauce
4 Portioner
4 laksekoteletter a 150 g
1 tsk Dijon- eller usødet sennep
½ dl friskpresset citronsaft
SAUCE:
1 rød peberfrugt
1 Y2 dl yoghurt naturel
1 Y2 dl mager creme fraiche
1 tsk tørret estragon
1 tsk chilipeber
1 nip salt
frisk estragon til garnering
* Fremgangsmåde:
1 Læg folie på en grill eller på ovnristen.
Placer den midt i ovnen.
Sæt den på højeste varme.
2 Bland sennep og friskpresset citron godt.
Pensl laksekoteletterne og dæk med plastfolie.
Sæt dem i køleskabet i 10 min.
3 Rist peberfrugten på grillen og hak den så i
foodprocessoren.
Brug kniven.
Hæld yoghurt og cremefraiche på sammen med estragon, chili
og salt.
Sørg for at det bliver godt blandet.
4 Læg laksekoteletterne på folien l den forvarmede ovn og
grill dem 3 min. på hver side.
5 Fordel saucen på fire tallerkener og placer en laksekotelet
på hver.
Garner med en estragonkvist og server straks.
Sprøde grønsager som fx asparges passer fint til
laksekoteletten.
Tips & råd
Laksekoteletter er skiver af hel laks, som er skåret fra
hoved til hale i tykke skiver. Hver enkelt af koteletterne indeholder en del af
rygbenet.
Sommerfuglekoteletter er skårne af fileten og er uden ben.
Laks er en vigtig del af mange mad retter. Laks indeholder, ligesom anden
fersk, fed fisk, en speciel fedtsyre som sænker kolesterolindholdet i blodet.
Laks indeholder også meget A- og B-vitamin.
Østersølaks er blegere, smager af mere og indeholder
generelt mere fedt end norsk laks.
VARIATION
Halve citroner med saft i kan anvendes som garnering. Tag
saft og frugtkød ud af en halv citron. Skær en lille bid af bunden, så citronen
står fast og hæld saften i skallen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 365 = kJ 1509
Kulhydrat 5 g Protein 29 g Fedt 23 g (57%) Fibre 1 g