500 g laksefilet delt i 4
Salt og peber
Saften af ½ citron
1 løg i små tern (ca. 100 g)
2 æbler i små tern, fx Belle de Boskoop (ca. 200 g)
2 spsk æbleeddike
3 dl fiskebouillon
3 store gulerødder i tynde stave (ca. 300 g)
200 g grønne bønner i halve
1 dl syrnet fløde 9%
2 tsk majsstivelse
2 tsk dijonsennep
1 spsk revet, frisk peberrod
½ dl snittet dild
1 tsk salt og ¼ tsk peber
Tilbehør: 500 g frisk fettuccine, båndpasta
Tænd ovnen på 200°C
Fjern evt. skind fra laksefileterne og læg dem i et smurt ovnfast fad.
Drys med salt og peber og dryp med citronsaften.
Bag laksen i ovnen i ca. 10 min.
Bland løg, æbler, æbleeddike og bouillon i en gryde.
Kog det ved svag varme i 10 min.
Blend massen med en stavblender eller i en foodprocessor og hæld saucen tilbage i gryden.
Tilsæt gulerødder og bønner og kog til grønsagerne er møre, ca. 5 min.
Rør syrnet fløde, majsstivelse, sennep, peberrod og dild sammen og bland det i saucen og kog den i 2 min. under omrøring.
Smag til med salt og peber.
Server laksen med kogt pasta og peberrodssauce.
Grønsager pr. person: ca. 200 g