3 kg svinekam uden spæk
¾ kg løg
½ selleri
paprika
salt
peber
½ fl.rødvin
Rødbeder:
4 rødbeder
½ glashonning
½ fl.balsamicoeddike
½ fl.rødvin
Kartofler:
2 ½ kg kartofler
½ l fløde
2 ½ dl hvidvin
Dressing:
blomkål
rødløg
½ dl jomfruolivenolie
1-2 tsk balsamicoeddike
salt
Kødet skæres ud i tykke koteletter - der skæres en lomme i.
Løg skæres i skiver og svitses på en pande i olie uden til de bliver blanke.
Selleri rives på et råkostjern.
Lommen i kødet krydres med paprika og fyldes med blandingen af løg og de revne selleri.
Lommen lukkes med en kødnål.
Koteletterne brunes på en pande, lægges i et fad, drysses med salt og peber og der hældes en ½ flaske rødvin i fadet.
Koteletterne drysses med lidt reven selleri og steges i ovn ved 200ºC til de er møre.
Rødbeder:
Rødbeder skrælles og skærer i bjælker.
De koges som man ønsker dem i en blanding af honning, rødvin og balsamicoeddike.
Når rødbederne er færdige tages de op af lagen, som man lader koge ind til en tyk sirupsmasse.
Derefter kommes rødbederne tilbage i lagen og serveres varme.
Kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i bjælker.
De steges i ca. ½ time i en wok, hvorefter der tilsættes piskefløde og hvidvin, og der lægges låg på.
Kartoflerne koges til de er møre.
Dressing:
Blomkål skylles og deles i små buketter.
Rødløg skæres i ringe.
Der laves dressing af jomfruolivenolie, balsamicoeddike og lidt salt.
Blomkålsbuketterne og rødløgene vendes i dressingen.