1 kg kalkunbryst
fedtstof
salt og peber
2-3 dl bouillon
½ fl. tør rødvin
1 løg i både
1 gulerod i skiver
1 bdt persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
3 groft knuste peberkorn
Kødet lægges i en skål og marinaden blandes og hældes over kødet.
Sættes koldt og tildækket i 24 timer.
Vend kødet efter den halve tid.
Tag kødet op, tør det og brun det på alle sider på en pande.
Drys salt og peber på, læg i ovnfast fad og tilsæt marinaden med et
lille drys salt.
I ovnen ca. 30 min. ved 200ºC.
Lad det hvile 10 min, før det skæres ud.
Skyen sies og spædes med bouillon.
Den jævnes med meljævning eller majsstivelse, udrørt i lidt vand.
Saucen smages til med krydderi og lidt mere rødvin og får et par dråber
kulør.
Serveres med kogte kartofler og grønsager.