750 g kalvebov uden ben (900g med ben)
10 g smør
1 spsk olie
salt
peber
4 dl vand
2 kviste timian
2 kviste persille
2 laurbærblade
3 løg
3 gulerødder
2 persillerødder
2 rødbeder
3 spsk majsstivelse
Brun kødet let i smør og olie i en stor stegegryde.
Drys med salt/peber.
Hæld vand ved og kom krydderurterne i.
Læg låg på gryden og lad kødet småkoge ved svag varme til det er mørt(1 ½ time).
Pil løgene og skræl rodfrugterne.
Skær løg og rødbeder i både, gulerødder og persillerødder i stave.
Læg alle grønsagerne ned til kødet i gryden og kog dem møre under låg, ca 15-20 min.
Tilsæt mere vand efter behov.
Hæld skyen fra, og si den. Jævn skyen med majsstivelse udrørt i vand og kog saucen igennem.
Skær kødet i skiver og kom det på et fad sammen med grønsagerne. Server saucen ved siden af.