600 g dyresteg
Marinade:
½ l. rødvin
2 spsk rødvinseddike
1 løg
1 gulerod
1 spsk knuste enebær
2 laurbærblade
1 kvist timian
1 kvist rosmarin
5 sorte peberkorn
40 g smør
Maizena
salt, peber
1 spsk ribsgelé
Gør grønsagerne istand og bland dem med rødvin og krydderierne til en
marinade som hældes over dyrestegen.
Den skal trække tildækket i køleskabet i mindst 12 timer, gerne til
næste dag.
Tag stegen op af marinaden og tør den af. Si marinaden.
Kødet brunes i smørret på alle sider, krydres med salt og peber og
grønsagerne og krydderierne fra marinaden brunes med.
Marinaden hældes ved og det hele simrer under låg i ca. 30 minutter.
Tag stegen op, si skyen, lad den evt. koge lidt ind og smag til med
ribsgelé og evt. lidt kulør, jævn med Maizena og tilsæt evt. lidt fløde.
Server med stuvede svampe og kartofler vendt i persille.