1 andebrystfilet (ca. 300 g)
½ lille løg (ca. 15 g)
1 lille gulerod (ca. 50 g)
1 lille skive persillerod (ca. 50 g)
1 ½ dl rødvin
2 kviste timian eller 1 ½ tsk tørret
1 lille laurbærblad
5 peberkorn
salt
Andebrystet aftørres med et stykke køkkenrulle.
Skindet ridses, og brystet lægges i et lille fad.
Løget pilles og hakkes groft.
Guleroden og persilleroden skrælles og skæres ud i skiver.
Grønsager, rødvin og krydderier blandes og hældes over andebrystet.
Kødet trækker tildækket i ca. 1 døgn i køleskab.
Kødet tages op af marinaden og duppes tørt med et stykke køkkenrulle.
Andebrystet lægges i et smurt ovnfast fad med skindet opad og drysses
med salt.
Marinaden hældes ved.
Andebrystet steges i en forvarmet ovn ved 225 C i ca. 25 min.
Kødet tildækkes med alufolie og trækker i ca. 10 min.
Servering: Andebrystet skæres ud i skrå stykker.
Rødvinsmarineret andebryst serveres sammen med lun rødkålssalat og
kartofler.
Ønskes sauce til, kan marinaden sies og jævnes.
Tips: Rødvinsmarineret andebryst kan serveres som jule-frokostret
sammen med groft brød. Retten beregnes da til 4 personer.