Logo

Sprængt gås

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5-6 kg gås
Saltblanding:
100 g groft salt
Saltlage, pr. 1 liter vand:
50 g salt
25 g sukker

Til kogning, pr. 1 liter vand:
1 gulerod
1 løg eller porre
hvide peberkorn
1 laurbærblad
persillestilke

Gnid gåsen ind- og udvendig med groft salt.
Lad gåsen ligge koldt ca. 1 døgn. Vend den et par gange undervejs.
Kog saltlagen op og lad den blive kold. Kom gåsen i lagen.
Læg en stor tallerken over og sørg for, at lagen dækker gåsen helt.
Lad den stå koldt 1-2 døgn, (helst 2). Tag gåsen op og skyl den godt,
Lad den dryppe af.
Kom den i en gryde, og hæld så meget kold vand ved, at det knapt dækker.
Bring vandet i kog. Skum.
Tilsæt gulerod, løg / porre og krydderier, lad den småkoge under låg til den er mør.
Kogetid ca. 2 timer Server gåsen varm eller kold.
Hvis den skal serveres kold, skal den køle af i suppen.
Skær gåsen for.

Serveringsforslag:
Varm gås, serveres med kartofler og kogte eller smørdampede grønsager, samt en sauce, fx madeira-, tomat - eller champignonsauce.
Kold gås, serveres med kartoffelsalat eller grøn salat eller råkostsalat, cumberlandsauce eller flødepeberrod.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.570 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her