2 stk gåsebryst
Saltlage:
350 g salt
1 l. vand
Tilbehør:
¼ savoykål i julienne (i tynde strimler)
3 gulerødder i meget tynde skiver
1 finthakket løg
1 kop vand
Sauce:
1 lille løg
1 spsk smør
Hvidvinseddike
Sukker
¼ piskefløde
Revet frisk peberrod
Salt
peber
Gåsebrysterne lægges i saltlage 2 døgn, inden de skylles og koges i letsaltet vand i 15 min.
Sauce:
Det hakkede løg svitses i gyldent smør, tilsæt fløden og lad det stille koge op. Smag til med hvidvinseddike, sukker, revet peberrod, salt og peber.
Tilbehør:
Savoykål, løg og gulerødder dampes under låg i letsaltet vand ca. 4-5 min.
Gåsebrysterne anrettes i skiver på en bund af savoykål med peberrods-sauce henover. Der pyntes med kørvel og serveres med hvide kartofler.