600 g filet af lyssej eller mørksej eller torsk
2 skiver hellefisk
1 fiskebouillonterning opløst i ½ liter vand
1 tsk gurkemeje
Sauce:
2 ½ dl væde fra dampningen
1 dl A38 eller syrnet fløde 9%
1 spsk majsstivelse
citronsaft
salt
peber
Tilbehør:
ristede tomater
ris kogt med soya og champignon
Spæk sejfileterne med hellefisk i mindre stykker ved at stikke dem ind med spidsen af en kniv. Drys med peber. Kog vand, bouillon og gurkemeje sammen i en bredbundet gryde. Damp fisken heri i ca. 5 min. Tiden varierer efter filetens tykkelse. Tag fisken op, og hold den varm.
2 ½ dl kogefond jævnes med A38 eller syrnet fløde og majsstivelse rørt sammen. Lad det koge 3-5 min. Smag til med salt, peber og citronsaft. Læg fileterne op i et fad, og hæld den varme sauce over.
Serveres med halverede tomater, ristet på en hed pande, samt ris kogt med 2 spsk soya og 150 g champignon i tynde skiver.
NB: Fisken kan også spækkes med udvandede ansjosfileter.