600 g kalkunbryst, skåret i grove tern
2 spsk salt
1 spsk sukker
Lage:
1 ½ pilsner
1-2 kryddernelliker
1 laurbærblad
1 tsk timian
10 hvide peberkorn
1 tsk hvidvinseddike
2 spsk sukker
Grøntsager:
1 pastinak eller persille
¼ savojkål
1 broccolikvist
2 gulerødder
Dagen før:
Bland salt og sukker. Gnid kødet med blandingen, og lad det trække natten over i køleskabet. Bland ingredienserne til lagen, kog den op, og stil også den i køleskabet.
Næste dag tages kødet op. Lad det afdryppe på et stykke køkkenrulle, og sigt lagen.
Skær alle grønsagerne i grove tern. Kom lagen i en gryde eller sauterpande, kog grønsagerne 6-8 min. heri. Kom kødet i.
Læg låg på, og kog det op. Lad det koge i 2 min., og tag gryden fra varmen.
Kød og grønsager skal herefter trække i ca. 8 min.
Smag til med salt og peber.