1 kakunbryst ca 2 ½ kg
fars:
500 g hakket kalve- og svinekød
2 æggehvider
1 dl fløde
2-3 spsk portvin
35 g mandelflager
4 spsk hakket persille
1 spsk tørret provecekrydderi
salt
peber
Rør alle ingredienserne til farsen sammen, men kun 1 tsk provencekrydderi. Flæk kalkunbrystet halvt igennem og kom farsen i. Bind omkring med en bomuldsnor.
Læg kødet i et oliesmurt ovnfast fad evt en stegeso. Gnid stegen udvendig med salt og peber og fordel resten af provencekrydderiet på. Sæt fadet i ovnen ved 170ºC ( 338 Fahr. ) og lad stegen få 1 ½ time i ovnen.
Sauce:
Brug 1 dl bouillon pr. person og lad bouillonen koge op. Tilsæt lidt piskefløde og jævn den med Maizena. Smag til med portvin.
Tips:
Det meste kan laves i forvejen, så det kun er stegen, der skal kommes i ovnen, 1 ½ time før gæsterne kommer.