(4 personer)
6 bananer
1 dl mørk rom
300 g rørsukker
1 spsk hasselnødde krokant
1 laurbærblad
5 peberkorn
1 vaniljestang
50 g gyldne sultaner
5 dl kaffefløde
6 æggeblommer
100 g sukker
5 dl vand
Skær 4 bananer i ikke fortynde skiver og læg dem i et ovnfast fad. Karamelliser rørsukkeret og kom det over bananerne.
Giv rom, vand, peber, laurbærblad, vaniljestang og sultaner et opkog og hæld det over bananerne.
Stil fadet i ovnen ved 175° i 10 minutter. Køl af.
Giv fløde, sukker og de 2 sidste bananer skåret i mindre stykker et opkog, træk gryden af blusset og lad hvile i 10 minutter.
Purer ingredienserne, leger med æggeblommer og kør pureen på ismaskine.
Anret de karamelliserede bananer i en dyb tallerken med sultaner og de andre herligheder.
Hæld lidt væde ved sammen med hasselnøddekrokant og en kugle bananiscreme.