150 g smør (usaltet)
150 g sukker
90 g koldt sigtet hvedemel
1 ½ tsk glukose (kan evt. undlades)
Smør til bagepladen
Fyld:
Is eller sorbet (pynt evt. med lidt jordbær)
Bland smør, sukker og glukose let sammen.
Rør det kolde sigtet hvedemel i til sidst.
Rul massen til en aflang pølse på ca. 5 ca. i diameter.
Anvendes pergamentpapir går det let.
Lad massen hvile i køleskabet i mindst 1 time.
Skær rullen i 3 cm tykke skiver.
Læg dem på en velsmurt, koldt og meget rent og glat bageplade.
Hold god afstand, Karamelbundene vokser mindst 5 gange nuværende størrelse.
Bag dem i den forvarmede ovn ved ca. 190 - 200°C på underste rille i
ca. 6-8 minutter.
Hold øje med dem hele tiden.
Tag pladen ud, når overfladen bobler.
Karamellen må heller være for lys end for mørk.
Lad det hvile et minut.
Vip Karamelbundene ved hjælp af en paletkniv over på en omvendt skål eller kop, når den er ved at blive sej i konsistensen.
Lad kurven stivne helt inden den fjernes fra skålen/koppen.
Server kurvene fyldt med kugler af is eller sorbet.
Det ser meget dekorativt ud.
Tips: Man kan variere størrelsen på kurvene. De store er dog ret
vanskelige at lave. Karamelkurvene er sprøde, spiselige (og skrøbelige).
Små karamelkurve kan evt. laves dagen før, og opbevares i en lufttæt
beholder (ellers bliver de bløde) Selv de små kurve kræver nok lidt
øvelse at lave.
Bag karamelbundene på bagepapir, skåret ud i firkanter, og vend
papiret over skålen / formen - eller hvad man nu bruger.