150 g røget flæsk
1 løg
1 suppevisk
½ gulerod
1 bouillonterning
1 pakke dybfrosne grønne ærter
1 spsk smør eller margarine
1½ spsk hvedemel
salt, peber og tørret timian
1 æggeblomme
1 dl fløde
rosenpaprika
Tilbehør: grove rundstykker eller rugbrød
*
Kom flæsk, løg, suppevisk og gulerod i 1,5 l koldt vand, lad det koge op og tilsæt bouillonterningen.
Lad det koge sagte i ca. ½ time.
Tilsæt ærterne og kog dem godt møre.
Si suppen fra og purer løg, ærter og gulerod - flæsket bruges ikke.
Bag fedtstoffet af med hvedemelet og spæd lidt efter lidt med suppen.
Lad det koge 10 minutter.
Tilsæt salt, peber og timian og ærtepureen.
Varm det godt igennem og leger med æggeblommen, der er pisket sammen med fløden - lad herefter ikke suppen komme i kog!
Drys med rosenpaprika og smag om nødvendigt suppen til med mere salt og peber og server den med grove rundstykker eller rugbrød.