Logo

Fransk ærtesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fransk ærtesuppe

150 g røget flæsk

1 løg

1 suppevisk

½ gulerod

1 bouillonterning

1 pakke dybfrosne grønne ærter

1 spsk smør eller margarine

1½ spsk hvedemel

salt, peber og tørret timian

1 æggeblomme

1 dl fløde

rosenpaprika

Tilbehør: grove rundstykker eller rugbrød

*

Kom flæsk, løg, suppevisk og gulerod i 1,5 l koldt vand, lad det koge op og tilsæt bouillonterningen.

Lad det koge sagte i ca. ½ time.

Til­sæt ærterne og kog dem godt møre.

Si suppen fra og purer løg, ærter og gulerod - flæsket bruges ikke.

Bag fedtstoffet af med hvedemelet og spæd lidt efter lidt med suppen.

Lad det koge 10 minutter.

Tilsæt salt, peber og timian og ærtepureen.

Varm det godt igennem og leger med æggeblommen, der er pisket sammen med fløden - lad herefter ikke suppen komme i kog!

Drys med rosenpaprika og smag om nødvendigt suppen til med mere salt og peber og server den med grove rundstykker eller rugbrød.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.717 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her