1 kylling
800 g asparges, gerne både grønne og hvide
1 kg nye kartofler
1 gulerod
2 sommerløg
1,5 dl piskefløde
evt. Maizena
peberrod
persille
salt
peber
Skræl de hvide asparges fra hoved mod ende.
Bræk eller skær det træede endestykke af begge slags asparges.
Skær aspargesene i skrå stykker.
Del kyllingen i lår, overlår, ryg, bryst og vinger. Flæk brystet igennem på langs.
Skær gulerod og sommerløg i halvgrove stykker.
Kom kyllingestykkerne i en gryde med vand, der dækker ¾. Kom urterne, og aspargesendestykkerne ved.
Læg låg på. Kog ca. 20 minutter - byt rundt på grønsager og kød en enkelt gang undervejs.
Tag kyllingestykkerne op, sigt suppen, og kog den ind til ca. det halve.
Kog aspargesstykkerne sprød-møre deri. Ca. 3 minutter for de grønne, ca. 5 minutter for de hvide asparges.
Kog fløden ind til ca. det halve, kom fløden i suppen og kog igennem.
Jævn evt. med Maizena.
Skær imens kyllingekødet i mundrette stykker og kom dem i suppen.
Hak persille og riv peberrod.
Vend begge dele i umiddelbart før serveringen, men gem lidt til at strø over som pynt.
Spis nye kartofler til.