1 grydeklar kylling, ca. 1,2 kg
2 løg
5 spsk olivenolie
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
2,5 dl hønsebouillon
8 safrantråde
½ bdt. frisk koriander, hakket
½ bdt. frisk persille, hakket
2 auberginer
15 soltørrede tomater
salt og peber
Del kyllingen i 6 stykker.
Pil, og hak løgene.
Varm 3 spsk olie op i taginen og svits løgene heri.
Tilsæt ingefær og kanel, og lad dem stege med et øjeblik.
Kom kyllingestykkerne i, og brun dem.
Hæld bouillon ved, og rør smuldret safran og krydderurter i.
Lad blandingen simre under låg i ca. 50 min.
Gør auberginerne i stand, og skær dem i skiver.
Bred dem ud og drys dem med salt.
Lad dem trække i 20 min, og dup dem så tørre.
Pensl dem med resten af olien, og steg dem på en bageplade i ca. 6 min på hver side under den varme grill.
Udblød tomaterne i varmt vand.
Tag de færdige kyllingestykker op af taginen, og hold dem varme.
Bring saucen i kog, og kom aubergineskiverne i bortset fra 10 stykker.
Lad tomaterne dryppe af, skær dem i tern, og lad dem stege med i 5 min.
Anret kyllingestykkerne med saucen og aubergineskiver.
Server sprødt brød til.