Server
påskekyllingen med en frisk og thai-inspireret salat: อร่อยมาก - ลองด้วยตัวคุณเอง Meget lækkert - prøv selv.
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Bagetid: 30 min.
#
8 kyllingeunderlår
salt og peber
Agurke-gulerodssalat:
3 spsk flydende
honning
1 tsk salt
1½ dl eddike
2 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 agurk
3 gulerødder
1 rødløg
2-3 forårsløg
evt. frisk koriander
Tilbehør: kogte
jasminris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
*
Træk skindet pænt
ind over kødet på lårene, og læg dem i et ovnfast fad.
Krydr lårene med
salt og peber, og steg dem i ovnen ved 200 °C i ca. 30 min.
Rør honning og salt
ud i eddiken.
Riv ingefær og
hvidløg fint, og bland det i lagen.
Skær agurk og
gulerødder i tynde skiver med en skarp skrællekniv.
Vend grønsagerne i
lagen, og lad dem trække, mens kyllingen steger.
Dryp salaten af i en
sigte lige inden servering, og anret den på et fad.
Drys fintsnittet
forårsløg og evt. friske korianderblade på toppen.
Server
kyllingelårene med salat og kogte ris.
TIPS: Du kan også
krydre kyllingelårene med lidt karry eller karrypasta. Rør det op med en smule
olie, og smør det på kyllingeskindet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin