Kyllingekødet er
marineret med appelsin og hvidløg før stegning. Vi serverer det med kartofler
og grønne bønner, men du kan også nyde kyllingen med spinatris (se opskrift).
Arbejdstid: 25 min.
Marinering: min. 1 time Koge/stegetid: 10 min. 2 personer. Er du alene så
halver portionen.
#
2 kyllingebryster
1 fed hvidløg
2 økologiske
appelsiner
2 tsk olie
300 g kartofler
250 g grønne bønner
2 dl bouillon
persille
salt og peber
*
Pil hvidløgsfeddet
og hak det fint.
Vask 1 appelsin og
riv skallen fint.
Bland hvidløg,
appelsinskal, olie, salt og peber og vend kyllingebrysterne deri.
Pak det i en frysepose
og læg det i køleskabet et par timer og gerne natten over.
Skær skrællen og den
hvide hinde af begge appelsiner og skær dem i skiver eller både.
Steg
kyllingebrysterne på en sliplet-pande ca. 5 min på hver side.
Vend
appelsinstykkerne i til sidst.
Skræl kartoflerne og
skær dem i både.
Skyl og nip
bønnerne.
Damp kartofler og
bønner i en gryde med bouillon 8-10 min.
Anret kylling med
kartofler og grønsager og drys med hakket persille.
TIPS: Du kan også
bruge opskriften til et par tykke kalkunschnitzler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin