1 stor ds torskerogn
100 g blødt smør eller margarine
3 æg
1 dl cremefraiche
1 løg revet
salt og peber
½ tsk tørret dild
Tilbehør: kogte kartofler, letbrunet smør, tilsat rigeligt citronsaft
*
Pluk rognen itu med en gaffel og rør den igennem med blødt smør eller margarine.
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og rør godt for hver.
Rør cremefraiche, revet løg, salt, peber og tørret dild i massen.
Vend de meget stivpiskede æggehvider i til sidst.
Fyld det i en velsmurt, ildfast skål med lodrette sider og bag den i ca. 40 minutter ved 225°C.
Server souffleen straks og server kogte kartofler og letbrunet smør, smagt til med citronsaft, til retten.
Tips: Kan også laves i portionsstørrelser i cupcake-papirforme eller små ramakiner, men så er bagetiden mindre.