Logo

Torskehaler med grønsagspasta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sammen med stykket lige bag hovedet er halestykket det mest faste og lækre kød på de store torsk. Her bliver halestykket dampet med citron og siden paneret i ovnen, så det får en sprød skorpe. „Pasta“ af lange grønsagsstrimler, der bliver dampet med karry, er flot og enkelt tilbehør til fisken.

 

½ kg torskefilet fra halestykke
Saft af ½ citron
2 dl hønsebouillon
Krumme af 2 skiver daggammelt brød
25 g smør
250 g porrer i strimler
2 store gulerødder
2 tykke skiver selleri
1 tsk karry
1 tsk tørret estragon


Tænd ovnen på 175°C.

Kom fisken i et smurt fad med citronsaft, 1 dl bouillon og drys med salt og peber.

Dæk med alufolie og stil fadet i ovnen i 12 min.

Hæld væden fra fadet og gem den.

Drys fisken med brødkrumme og fordel smørret i små klatter over fisken.

Stil det i ovnen til det er pænt gyldent.
Skær gulerødder og selleri i lange tynde strimler, evt. med en ostehøvl.

Kom dem i gryden med porrer, væden fra fisken, endnu 1 dl bouillon og drys med salt, peber, karry og estragon.

Kog grønsagerne under låg til de er møre, ca. 4 min.

Server fisk og grønsagspasta med pillekartofler og lagen fra grønsagerne.

 

Grønsager pr person: Ca. 150 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.366 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her