Logo

Torskekotelet med fennikel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Torskekotelet med fennikel

 

Torsk er en fast hvid fisk og dens smag forhøjes til mindst det dobbelte, når den tilberedes og serveres med fennikel.

• Fennikel indeholder intet fedt • Fisk indeholder meget B-vitamin.

Forberedelse 10 min. + marinering. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Torskekotelet med fennikel

4 torskekoteletter a 200 g

1 spsk olie

2 spsk ouzo (valgfrit)

1 tsk balsamicovineddike

saften af 2 citroner

½ tsk friskkværnet peber

FENNIKELTILBEHØR:

2 knolde fennikel

1 spsk olie

1½ dl fiske- eller grønsagsbouillon

1 rød peberfrugt, strimlet

6 forårsløg i tynde skiver

citronbåde til garnering

 

* Fremgangsmåde:

1 Læg torskekoteletterne ved siden af hinanden i et halvdybt fad.

Hæld olie, ouzo, vineddike og friskpresset citron over.

Krydr med sort peber.

 

2 Dæk fisken til og stil den i køleskabet i 10 min.

Vend torskekoteletterne og øs marinaden over.

Dæk til og lad det stå koldt mindst 10 min. til.

 

3 Skær fenniklen i kvarte og skiv så delene tyndt.

Opvarm olien på en pande og tilsæt fenniklen.

Steg fenniklen i 1-2 min. og tilsæt bouillonen.

Lad det simre i 5 min, til fenniklen begynder at blive mør.

Tag panden fra varmen og tilsæt peberfrugt og forårsløg.

 

4 Grill eller steg torskekoteletterne 3-4 min. på hver side, til koteletterne er hvide hele vejen igennem.

 

5 Anret fennikelblandingen på tallerkener, og læg torskekoteletterne ovenpå.

Hæld skyen fra grønsagerne over.

Garner med citronbåde.

 

Tips & råd

Torskekotelet med fennikel

Vælg fennikel som ikke er alt for stor og som har friske grønne blade.

De afskårne stilke må heller ikke være for tørre.

 

Torskekotelet med fennikel

Bouillon findes i mange forskellige varianter. Den almindeligste form er bouillonterningen.

Næringsværdien varierer en del. De indeholder dog altid meget salt.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 228 = kJ 957

Kulhydrat 5 g Protein 34 g Fedt 8 g (32%) Fibre 4 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.594 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her