Sammen med stykket lige bag hovedet er halestykket det mest faste og lækre kød på de store torsk. Her bliver halestykket dampet med citron og siden paneret i ovnen, så det får en sprød skorpe. „Pasta“ af lange grønsagsstrimler, der bliver dampet med karry, er flot og enkelt tilbehør til fisken.
½ kg torskefilet fra halestykke
Saft af ½ citron
2 dl hønsebouillon
Krumme af 2 skiver daggammelt brød
25 g smør
250 g porrer i strimler
2 store gulerødder
2 tykke skiver selleri
1 tsk karry
1 tsk tørret estragon
Tænd ovnen på 175°C.
Kom fisken i et smurt fad med citronsaft, 1 dl bouillon og drys med salt og peber.
Dæk med alufolie og stil fadet i ovnen i 12 min.
Hæld væden fra fadet og gem den.
Drys fisken med brødkrumme og fordel smørret i små klatter over fisken.
Stil det i ovnen til det er pænt gyldent.
Skær gulerødder og selleri i lange tynde strimler, evt. med en ostehøvl.
Kom dem i gryden med porrer, væden fra fisken, endnu 1 dl bouillon og drys med salt, peber, karry og estragon.
Kog grønsagerne under låg til de er møre, ca. 4 min.
Server fisk og grønsagspasta med pillekartofler og lagen fra grønsagerne.
Grønsager pr person: Ca. 150 g