til 8-10 personer:
#
1 portion grundsukkerlage (se opskrift)
3 dl lime-juice
1 citron
grøn frugtfarve (evt.)
Italiensk marengs af:
1 æggehvide
35 g flormelis
Chartreuse-råcreme:
4 æggeblommer
100 g melis
8 g gelatine (4 blade)
½ dl grøn Chartreuse
3 dl piskefløde
til dekoration: små hindbær eller jordbær
*
Kog vand og sukker til en klar lage.
Skum den og lad den køle af.
Tilsæt derpå lime-juice, citronsaft samt evt. lidt grøn frugtfarve.
Blandingen skal måle 15° Be.
Frys den i sorbetieren.
Pisk æggehvide og flormelis kraftigt til en let marengs.
Vend den i sorbeten lige inden den er færdigfrosset.
Det kan gøres med en spatel eller ved at lade sorbetieren dreje et par omgange.
Skrab sorbeten over i en aluform eller en plastic-bøtte og stil den til hærdning i fryseren.
Efter ca. 1 time er den klar til servering.
Fremstil, mens isen fryser, en Chartreuse-råcreme.
Pisk æggeblommer og sukker til det er hvidt.
Udblød gelatinen i lidt koldt vand.
Hæld vandet fra og tilsæt Chartreusen.
Kom det i en kasserolle og smelt det over svag varme.
Rør den flydende, varme gelatine i æggeblandingen.
Pisk fløden til skum og bland det forsigtigt i æggemassen.
Kom sorbeten i portionsglas.
Hæld en spsk små hindbær eller jordbær over og dæk derefter hver portion med Chartreuse-råcremen.