Dej:
150 g hvedemel
100 g smør
3 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1 æggeblomme
Fyld:
175 g sukker
3 æg
2 ½ spsk hvedemel
2 tsk revet limeskal
saft af 1 lime
Tilbehør:
1 lime
frisk frugt fx ananas, papaya, mango
Dej:
Smuldr smør og hvedemel.
Tilsæt sukker, vaniljesukker og æggeblomme og saml dejen.
Eller kom det hele i foodprocessor og lad maskinen køre kort tid, til dejen er samlet.
Tryk dejen ud i en tærteform og stil den koldt ½ time. Prik dejen med en gaffel.
Forbag tærtebunden midt i ovnen 10 min. ved 200ºC.
Fyld:
Pisk æg og sukker godt.
Tilsæt hvedemel, limeskal og limesaft.
Hæld fyldet i tærtebunden og bag tærten færdig 10-15 min. ved 200ºC.
Lad tærten blive kold.
Riv limeskallen med juliennejern og drys skallen over tærten.
Server med udskåret frugt.