Logo

Vafler med solbær-chokoladeis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vafler med solbær-chokoladeis

 

Solbær og chokolade er et skønt match. Kom en kugle eller to ; en sprød vaffel, og succesen er hjemme hos både børn og voksne.

8 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge-/indfrysningstid: ca. 30 min. OBS! Kræver ismaskine

 

#

Solbær-chokoladeis:

1 liter sødmælk

100 g sukker

5 æggeblommer

1 dl solbærsyltetøj

100 g mørk chokolade

 

Pynt:

hakket mørk chokolade

citronmelisse

*

 

Varm mælk og sukker op til kogepunktet, uden at det koger.

 

Pisk æggeblommer sammen i en skål.

Pisk ca. 1 dl af den varme mælkeblanding i æggeblommerne, og pisk blandingen tilbage i mælkegryden.

Tag gryden af varmen, og tilsæt syltetøj og chokoladestykker.

 

Pisk cremen sammen til chokoladen er smeltet, og hæld blandingen igennem en sigte over i en skål.

Køl straks blandingen ned i et iskoldt vandbad eller i køleskabet.

Kør den kolde creme til is på en ismaskine.

 

FORM isen til kugler, og fyld dem i vaflerne.

Drys med hakket chokolade, og pynt med citronmelisse.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.936 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her