med glasnudler samt soltørrede blåbær
Tærtebunde:
50 g koldt smør i små tern
100 g hvedemel
75 g flormelis
Citronskal
Citronsaft af ½ citron
½ æg
Fyld:
40 g nougat
100 g flødeost naturel
50 g blå birkes
4 spsk rørsukker
3 æg
1 tsk bagepulver
Kanelsyltede blåbær:
5 cm kanelstang
1 dl vand
1 dl sukker
100 g blåbær
Sorbet:
2 dl vand
150 g honning
1 let pilsner
1 spsk friskreven ingefær
Citronsaft og skal af 2 citroner
Pynt:
Glasnudler
Stødt ingefær
2 dl vindruekerneolie
2 spsk flormelis
Soltørrede blåbær
Tærtebunde: Arbejd alle ingredienser hurtigt sammen til en glat mørdej og stil på køl i 1 time.
Udrul og udstik mørdejen i 4 bunde med en rund genstand, pres dem ned i 4 smurte portionsforme og stil på køl.
Fyld: Bland alle ingredienser undtagen nougat.
Skær nougat'en i 4 tern og fordel dem på tærtebundene.
Fyld næsten helt op til kanten med flødeostemasse.
Bag tærterne gyldne i en 175º varm ovn i ca. 10 minutter.
Kanelsyltede blåbær: Kog en lage på vand og sukker med kanelstangen, til lagen er tykflydende.
Køl af og læg blåbærrene i.
Lad trækkeke i minimum et par timer, men gerne til næste dog.
Server de kanelsyltede blåbær som dekoration på tærterne.
Sorbet: Kog vand og honning op, tilsæt ingefær, citronsaft og citronskal
Køl lagen af, si den og tilsæt øl.
Kør saften på ismaskine eller stil den i fryseren og rør hver halve time.
Pynt: Varm olien op, til den syder let.
Træk glasnudlerne ud i små totter og friter dem hver for sig.
Drys ingefær og flormelis over straks efter, at de er taget op af olien.
Drys soltørrede blåbær over og anret sammen med sorbeten.
Sorbeten er så læskende, at den gør det ud for en drik.