Solbær og chokolade
er et skønt match. Kom en kugle eller to ; en sprød vaffel, og succesen er
hjemme hos både børn og voksne.
8 personer. Arbejdstid:
30 min. Koge-/indfrysningstid: ca. 30 min. OBS! Kræver ismaskine
#
Solbær-chokoladeis:
1 liter sødmælk
100 g sukker
5 æggeblommer
1 dl solbærsyltetøj
100 g mørk chokolade
Pynt:
hakket mørk
chokolade
citronmelisse
*
Varm mælk og sukker
op til kogepunktet, uden at det koger.
Pisk æggeblommer
sammen i en skål.
Pisk ca. 1 dl af den
varme mælkeblanding i æggeblommerne, og pisk blandingen tilbage i mælkegryden.
Tag gryden af
varmen, og tilsæt syltetøj og chokoladestykker.
Pisk cremen sammen
til chokoladen er smeltet, og hæld blandingen igennem en sigte over i en skål.
Køl straks
blandingen ned i et iskoldt vandbad eller i køleskabet.
Kør den kolde creme
til is på en ismaskine.
FORM isen til
kugler, og fyld dem i vaflerne.
Drys med hakket
chokolade, og pynt med citronmelisse.