Prøv disse udsøgte, bløde og luftige vafler sammen med en
skefuld abrikosfløde. Dette er ikke kun en succesret for børnene. Festdessert. •
Ikke smuttede, hakkede mandler og fuldkornsmel, giver vaflerne de nødvendige
fibre, vitaminer og mineraler.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 20 min. 8 stk.
# Råvarer til Vafler med mandler og yoghurt
75 g smør eller margarine, blødt
½ dl flydende honning
2 tsk vaniljesukker
3 æg
2 dl grahamsmel
75 g hakkede mandler
½ tsk bagepulver
2 dl mælk
1¼ dl yoghurt naturel
½ tsk reven citronskal
ABRIKOSFLØDE:
4 abrikoser
2 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
*
Fremgangsmåde:
1 Bland fedtstof, honning og vaniljesukker.
Del æggene.
Pisk hviderne til fast skum.
Rør blommerne i fedtstof/honningmassen.
2 Bland mel, mandler og bagepulver og rør det lidt ad gangen
i æggeblommeblandingen.
Tilsæt mælk, yoghurt og reven citronskal og bland det godt.
Vend til slut de hårdt piskede æggehvider i.
3 Skyl og halver abrikoserne.
Fjern stenene.
Skær frugtkødet i strimler og mix halvdelen af dem til en
puré.
4 Pisk fløden til skum sammen med vaniljesukkeret.
Bland det med pureen og resten af abrikos-strimlerne.
5 Smør vaffeljernet med fedtstof og varm det op til jævn
varme.
Hæld ca. 1 dl vaffeldej på jernet og bag.
Gentag med resten af dejen.
Hold vaflerne varme, til de skal serveres.
Server abrikosfløden til.
Tips & råd
Marmorvafler: anvend hvedemel. Erstat yoghurt og mælk med 2
dl piskefløde.
Bland halvdelen af dejen med 1 spsk kakao og 1-2 spsk
sukker.
Hæld ca.½ dl hvid dej og ca. ½ dl kakaodej direkte på vaffeljernet
og bland dejen med en gaffel. Bag vaflerne på sædvanlig måde.
PR. PORTION: Energi: Kcal 330 = kJ 1386
Kulhydrat 16 g Protein 8 g Fedt 26 g (71 %) Fibre 1 g