Vafler bages med et vaffeljern og er lavet af en
pandekagedej. Det kræver, at man har et vaffeljern, der enten kan bruges over
åben ild eller er elektrisk og med slip let-belægning. Friskbagte vafler er
sprøde på overfladen og bløde indeni. Man får oftere vafler i Sverige og Norge
end herhjemme. De smager godt med jordbær.
ca. 10 stykker
# Ingredienser:
3 æg
40 g sukker
120 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ vaniljestang
½ tsk. fintrevet citronskal (kun det gule)
3 dl mælk
25 g smør + ca. 50 g smeltet smør til bagning
ca. 2 dl piskefløde til flødeskum
500 g friske, solmodne jordbær
*
Pisk æg og sukker skummende.
Bland hvedemel med bagepulver, rør gradvist mælk i og tilsæt
blandingen til æggeskummet sammen med vaniljekorn og fintrevet citronskal.
Pisk dejen helt jævn.
Smelt smør og bland forsigtigt i dejen.
Varm vaffeljernet, pensl godt med smør og fordel dejen i
jernet.
Pensl låget med smør og luk jernet.
Bag vaflerne, til de er lysebrune ca. 5 min.
Nyd vaflerne lune med flødeskum og skiver af jordbær.