Logo

Vafler med flødeskum og jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vafler med flødeskum og jordbær

 

Vafler bages med et vaffeljern og er lavet af en pandekagedej. Det kræver, at man har et vaffeljern, der enten kan bruges over åben ild eller er elektrisk og med slip let-belægning. Friskbagte vafler er sprøde på overfladen og bløde indeni. Man får oftere vafler i Sverige og Norge end herhjemme. De smager godt med jordbær.

ca. 10 stykker

 

# Ingredienser:

3 æg

40 g sukker

120 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

½ vaniljestang

½ tsk. fintrevet citronskal (kun det gule)

3 dl mælk

25 g smør + ca. 50 g smeltet smør til bagning

ca. 2 dl piskefløde til flødeskum

500 g friske, solmodne jordbær

*

 

Pisk æg og sukker skummende.

Bland hvedemel med bagepulver, rør gradvist mælk i og tilsæt blandingen til æggeskummet sammen med vaniljekorn og fintrevet citronskal.

Pisk dejen helt jævn.

Smelt smør og bland forsigtigt i dejen.

Varm vaffeljernet, pensl godt med smør og fordel dejen i jernet.

Pensl låget med smør og luk jernet.

Bag vaflerne, til de er lysebrune ca. 5 min.

Nyd vaflerne lune med flødeskum og skiver af jordbær.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.496 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her