Logo

Fransk steg med courgette-tomatfad samt feta og basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg  steg af dansk kalveklump (en lille kalvesteg snøret med spæk på oversiden)
 
1 spsk olie
1 spsk smør
salt, peber
1 ¼ kg nye kartofler
 
Corgette-tomatfad med feta-ost og basilikum:
½ kg courgetter
3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
100 g feta evt. i tern
½ kg tomater
1 bdt frisk basilikum
 
Brun stegen på en pande i olie og smør.
Krydr med salt og peber.
Kasser fedtstoffet fra panden og læg stegen i et lille, ovnfast fad.
Sæt stegen i ovnen ved 150ºC.
Ved brug af stegetermometer afbrydes stegningen ved 60-65ºC for
rosa og 68ºC for gennemstegt, det tager godt 1 time.
Stegen tages ud og hviler i 20 minutter, før der skæres skiver af den på
tværs af kødtrådene.
Spækket serveres ikke, det er kun med for at gøre stegen mere saftig.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20-25 minutter.
 

Corgette-tomatfad med feta-ost og basilikum:
Courgetterne skylles og rives på den grove side af rivejernet.
Pil de 3 hvidløgsfed og svits dem på en sauterpande i halvdelen af olien.
Tilsæt de revne courgetter og svits dem sammen med hvidløgene.
Hvis der er lidt saft i det ovnfaste fad, hvor den franske steg var i,
tilsættes det.
Kom så blandingen af fetaost ternene i og smag til med salt og peber.
Kom blandingen i et ovnfast fad og kom ½ cm. tykke skiver af tomat
oven på.
Kom dråber af olivenolie oven på tomaterne og oven på dem kommes
resten af fetaosten i tern.
Krydr med salt og peber og sæt fadet i ovnen i 15 minutter ved 200ºC.
Så tages fadet ud, og retten drysses med friskhakket basilikum.
Server courgettetomatfadet til den franske steg med nye kartofler til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.151 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her