1 kg steg af dansk kalveklump (en lille kalvesteg snøret med spæk på oversiden)
1 spsk olie
1 spsk smør
salt, peber
1 ¼ kg nye kartofler
Corgette-tomatfad med feta-ost og basilikum:
½ kg courgetter
3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
100 g feta evt. i tern
½ kg tomater
1 bdt frisk basilikum
Brun stegen på en pande i olie og smør.
Krydr med salt og peber.
Kasser fedtstoffet fra panden og læg stegen i et lille, ovnfast fad.
Sæt stegen i ovnen ved 150ºC.
Ved brug af stegetermometer afbrydes stegningen ved 60-65ºC for
rosa og 68ºC for gennemstegt, det tager godt 1 time.
Stegen tages ud og hviler i 20 minutter, før der skæres skiver af den på
tværs af kødtrådene.
Spækket serveres ikke, det er kun med for at gøre stegen mere saftig.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20-25 minutter.
Corgette-tomatfad med feta-ost og basilikum:
Courgetterne skylles og rives på den grove side af rivejernet.
Pil de 3 hvidløgsfed og svits dem på en sauterpande i halvdelen af olien.
Tilsæt de revne courgetter og svits dem sammen med hvidløgene.
Hvis der er lidt saft i det ovnfaste fad, hvor den franske steg var i,
tilsættes det.
Kom så blandingen af fetaost ternene i og smag til med salt og peber.
Kom blandingen i et ovnfast fad og kom ½ cm. tykke skiver af tomat
oven på.
Kom dråber af olivenolie oven på tomaterne og oven på dem kommes
resten af fetaosten i tern.
Krydr med salt og peber og sæt fadet i ovnen i 15 minutter ved 200ºC.
Så tages fadet ud, og retten drysses med friskhakket basilikum.
Server courgettetomatfadet til den franske steg med nye kartofler til.