1 cuvettesteg ca. 1 kg
salt og peber
1 fed hvidløg
2 store kartofler
2-3 gulerødder
1 pastinak eller 1 stykke rodselleri
2-3 rødløg
4-6 fed hvidløg
15 g smør
1 ½ dl bouillon
lidt citronsaft
hakket persille
Start med rodurterne.
Skræl og pil dem og skær dem i henholdsvis store terninger, tykke
skiver og løgene i både. Hvidløgene kan deles en gang.
Svits dem alle i smørret til de lige bliver blanke.
Kom dem i et ovnfast fad i et ikke for tykt lag og krydr med salt og
peber.
Dryp med citronsaft og hæld bouillon ved.
Sæt fadet ind sammen med stegen.
De skal have i alt ca. 50 minutter, de må gerne være godt møre.
Vend i dem af og til.
Rids fedtlaget på stegen og gnid med salt, peber og presset hvidløg.
Læg den i et lille fad og brun den ved 225ºC ca. 20 minutter.
Dæmp varmen og steg den endnu 20-25 minutter efter hvor rosa den
ønskes.
Brug evt. et stegetermometer: det skal vise 62ºC hvis kødet skal være
rosa men ikke rødt.
Lad kødet hvile 20 minutter inden det skæres i tynde skiver fra hjørnet.
Server ovenpå de stegte urter drysset med persille.
Gem resten af stegen til pålæg.