500 g torskefilet (eller sej-), skåret i passende stykker
Friskpresset saft af ½ citron
Salt
Friskkværnet sort peber
Chips :
2 kg skrællede bagekartofler
5 dl olie (jordnøddeolie) (bruges også til torsken)
Dej :
100 g hvedemel
80 g Maizena hvedemel
strejf af sukker
1 tsk salt
2 ½ dl vand
1 æggeblomme
1 æggehvide
Chips :
Skær enderne og siderne af kartoflerne.
Skær dem i tykke ensartede stammer (1 x 5 cm) og læg dem i koldt vand i 30 minutter.
Tag dem op af vandet og tør dem grundigt.
Varm en stor gryde med jordnøddeolie op og kog kartoflerne halvmøre ved medium varme (160ºC).
Kom dem op på fedtsugende papir og afkøl helt.
Varm jordnøddeolien op igen og frituresteg de kogte kartofler ved høj varme indtil de er gyldne og sprøde (190ºC).
Kom dem op på fedtsugende papir og drys med havsalt.
Fisk :
Mariner torsk i 15 minutter med citronsaft og krydr med havsalt og friskkværnet sort peber.
Tag torskestykkerne op og tør dem grundigt.
Dej :
Sigt hvedemel, Maizenamel, sukker og havsalt ned i en skål.
Pisk vandet heri og tilsæt æggeblommen.
Lad melblandingen stå i stuetemperatur i 30 minutter.
Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i melblandingen.
Dyb torskestykkerne i dejen og frituresteg dem i varm jordnøddeolie, indtil de er gyldne og sprøde.
Kom dem op på fedtsugende papir og drys med havsalt.
Server med eddike.