Trykkoger: 45-60 min. - alm. gryde: 3-4 timer
# Ingredienser
2 oksehaler, delt i leddene
1 tsk ingefær, stødt
50 g smør/margarine
3 løg, grofthakket
3-4 laurbærblade
salt, peber
3 dl bouillon eller vand
2 gulerødder, i skiver
½ selleri, i tern
meljævning
1 dl sherry
* Tilberedning
Drys oksehalerne med ingefær og brun dem godt i fedtstoffet.
Svits løgene med til sidst.
Tilsæt laurbærblade, salt og bouillon.
Trykkog 45 minutter - afkøl hurtigt.
Tilsæt gulerødder og selleri.
Trykkog 10 minutter - afkøl hurtigt eller langsomt.
Jævn retten og smag til med sherry og evt. mere krydderi.
Server kartoffelmos til.
Tips:
Retten kan tilberedes med kalvehaler. I så fald udelades ingefær og sherry. I stedet tilsættes ærter, der bare skal have et opkog i retten, når den er færdigkogt efter 35+10 minutter, og der drysses persille over ved anretningen.