Denne ossobuco er
lidt snyd, for den er lavet med roastbeef i stedet for okseskank. Men smagen
ligner, det går meget hurtigere end med skanken, og børnene vil helt sikkert
elske retten.
Arbejdstid: 35 min.
Kogetid: 30 min. Kød og sauce er Fryseegnet, men ikke kartoffelmosen.
4 personer.
#
1 lille roastbeef
(ca. 500 g)
2 spsk olie
1 lille dåse
koncentreret tomatpuré
2 løg
2 gulerødder
3 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
1 dl rødvin (kan
udelades, meen)
2 dl vand (+ 1 dl,
hvis rødvinen udelades)
1 bundt persille
(hakket)
Kartoffelmos:
1½ kg
skrællekartofler
1-2 dl mælk
salt og peber
*
Fjern snoren fra
roastbeefen og skær den i ½ cm tykke skiver.
Brun alle skiverne i
olien på en pande eller i en stegegryde.
Steg kun lidt ad
gangen, så de bliver flot brunet på begge sider og læg dem på en tallerken, når
de er færdige.
Skær løg, gulerødder
og bladselleri i bittesmå terninger.
Svits dem i lidt
olie i gryden og tilsæt tomatpuré og presset hvidløg.
Læg kødet tilbage i
gryden, tilsæt vand og evt. rødvin og lad kødet simre i gryden i 30 min.
Smag saucen til med
salt og peber.
Kartoffelmos: Skræl
kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem helt møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra og
mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller et piskeris.
Spæd med lun mælk,
til mosen har en luftig og blød konsistens.
Smag til med salt og
peber.
Server ossobucoen
med kartoffelmos og drys med persille.
INFO: Ossobuco er en kendt egnsret fra Piemonte samt fra
Lombardiet i Italien. Navnet osso buco henviser til det hul, som er midt i
benet, dér hvor marven sidder. Marven er væsentlig for at Osso Buco får den
rette smag
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin