Superfint redskab til kartoffelmos. Med den solide hoveddel
moser du let dine kogte kartofler.
Du kan også bruge almindelige knive, gafler og skeer til at
mose kartoflerne med, så de kan bruges til kartoffelmos. Men denne metode vil
kræve ekstra meget tid, og resultatet kan desværre også blive derefter. Derfor
anbefaler vi, at du bruger en rigtig kartoffelmoser.
En kartoffelmoser er et simpelt redskab, hvor der for enden
af et håndtag sidder en eller flere fjedre. Fjedrene er hårdføre og beregnet
til at mose enhver kartoffel med. Du placerer bare kartoflerne i en gryde eller
en skål og går i gang med mosearbejdet. Det kræver selvfølgelig, at du har
skrællet og kogt kartoflerne inden – ellers bliver de umulige at arbejde med.
Nogle foretrækker, at deres kartoffelmos ikke er fuldstændig
homogeniseret. Det vil sige, at mosen er ensartet og fri for klumper. Kan du
godt lide den lidt mere grove kartoffelmos med klumper og stykker af kartoffel
i, så er det heller ingen sag med en kartoffelmoser. For du stopper bare med at
mose kartoflerne i god tid, og så vil kartoffelmosen være lækker og grov.
En kartoffelmoser er et godt redskab at have i sit køkken.
Og har du først én gang investeret i en kartoffelmoser, så kan du lave lækker
kartoffelmos på en hurtig og nem måde i mange år fremover. Så gør det heller
ikke noget, at kartoffelmoseren er en overordentlig billig anskaffelse.
To favoritter i det danske køkken er brændende kærlighed og
den ungarske ret gullasch. Begge retter kræver en god kartoffelmos, og den gode
kartoffelmos starter med en god kartoffelmoser.