Som hovedret beregnes 1 kg muslinger pr, portion. Som forret ca. 500 g
2 kg muslinger
1 løg i tynde både
4 fed hvidløg
2 glas hvidvin
1 lille skvat Pernod
1 stor kvist timian
1 stor dusk persille
lidt havsalt og friskkværnet peber
Muslingerne stilles i vasken i en stor skål under rindende vand i en halv time for at skylle evt. rester af sand ud af dem.
Muslinger, der ikke lukker sig efter et let dunk mod vasken, skal kasseres.
Steg løg og hvidløg i olien, uden at de tager farve.
Tilsæt hvidvin, Pernod og krydderurter, og kog i 2 min.
Tilsæt muslingerne, læg låg på, og skru op for varmen.
Ryst gryden lidt undervejs.
Når muslingerne har åbnet sig er de færdige - det tager cirka 5-10 min.
Server muslingerne i dybe tallerkener.
Server brød i store klodser til.